Нов сборник с рецепти и ръководство за здравословно хранене на деца до 3-годишна възраст излезе от печат, съобщава dariknews.bg.
Негови автори са: проф. д-р Стефка Петрова, дм, доц. д-р Веселка Дулева, дм, гл.асист. д-р Лалка Рангелова, дм и инж. хранителни технологии Мариана Куртишева от Националния център по обществено здраве и анализи, д-р Аноанета Антонова – педиатър, д-р Камен Николов от Българската агенция по безопасност на храните.
Сборникът е утвърден от Министерството на здравеопазванет като ръководство за внедряване на здравословните принципи в организираното хранене на децата от 0 до 3-годишна възраст. Той е изцяло съобразен с изискванията на Наредба № 2 от 7 март 2013 г. за здравословно хранене на децата на възраст от 0 до 3 години в детските заведения и детските кухни.
Сборникът трябва да бъде разпространен в детски ясли; домове за медико-социални грижи за деца, в дневни центрове и центрове за настаняване от семеен тип, в които се предоставят социални услуги в общността на деца на възраст от 0 до 3 години.
Източник: dariknews.bg
Снимка: sxc.hu/vjeran2001