ВИЖ ВОЙНАТА ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ДЕЦАТА

Осмели се да погледнеш истината в очите, през очите на децата.

Всяко дете има нужда от подкрепа. Тези без дом – още повече.

Жданович Іларіон. 12 р. с. Мокроволя . Я не хочу війни.Zhdanovych Ilarion (12). Mokrovolya village. I do not want war.

Над 4 милиона** деца избягаха от дома си, не на игра.

Ако искаш да направиш живота им по-поносим, можеш да помогнеш със сума по твоя преценка.

Дарения може да изпращате и по банков път до: Уникредит Булбанк, IBAN: BG23UNCR70001521150552, Основание за плащане: “За украинските деца бежанци”.

Войната през очите на децата може да бъде видяна тук.*

Подвижната изложба можете да видите на живо на:

  • 14 и 15 май – метростанция Сердика 2, вход от към ЦУМ
  • 16 – 23 май – Бизнес Парк София, сграда 10
  • 24 – 26 май – Дом на Киното
  • 13 – 20 юли – Клуб на Народния Представител

Създадохме Фонд „За украинските деца бежанци“, защото децата, които търсят спасение от войната в България, имат нужда от подкрепа. Имат нужда от сигурност, храна, дрехи, ученически пособия, както и от усмивка, внимание, разговор и споделяне. Много доброволци и граждански организации, членове на Национална мрежа за децата, помагат на украинските деца от първия ден на войната – с време, внимание, финанси и с домовете си. Фондът „За украинските деца бежанци“, ще предоставя финансова подкрепа на онези „горещи точки“, където нуждата е най-голяма и най-спешна. А след това ще ви разкажем с какво сме успели да помогнем всички ние, заедно.

Регулярно ще ви информираме за набраните средства и тяхното разходване в помощ на децата бежанци – ОТЧЕТ.

Василинюк Віктор. 12 р. село ЯсеньVasylynyuk Viktor (12). Yasen village.

Организатори на кампанията са:

Музей дитячої творчості (Kids Creativity Museum) е проект с нестопанска цел, създаден от Киевската неправителствена организация – Social Capital. Мисията на проекта е да изследва мирогледа на съвременните укриански деца чрез изучаване на тяхното визуално творчество. От основаването си през 2019 г., Kids Creativity Museum са организирали над 10 онлайн и офлайн изложби на различни социални теми, в Киев (Украйна). От първия ден на войната, Kids Creativity Museum започва да събира рисунки на украинските деца, създадени под звуците на сирени и бомби, за да изследва войната през погледа на децата. За контакт – Наталия Склиарска [email protected]

121 Agency е инициатор, организатор и автор на творческата концепция на проекта. За контакт – Геновева Андреева [email protected].

Национална мрежа за децата е обединение на граждански организации и съмишленици, работещи с и за деца и семейства в цялата страна.

Проектът се осъществява с подкрепата на:

 

* Рисунките са на деца от Украйна, създадени по време на бомбардировките.

** По данни на ООН към 12.04.2022 г.