Политики

Семейство

0

Кандидатствайте в LET’s GO: Програмата за предприемачество за НПО

LET’s GO: Програма за предприемачество за НПО e интензивна 3-месечна поредица от онлайн обучения и менторски срещи. Програмата е организирана от Български център за нестопанско право. Отговор на всички въпроси за условията за кандидатстване, критериите за подбор и какво да очаквате от програмата можете да научите на 3 февруари в безплатния информационен уебинар “Как да стартираме стопанска дейност с мисия и кауза?”

Всичко от семейство

Образование

0

Осигурени са тестове за всички ученици при завръщането им на 7 февруари

МОН получи от МЗ 700 000 слюнчени теста за скринингово изследване за COVID-19. Така се осигурява тестването на всички ученици в страната при завръщането им в училище в първия ден от втория срок – 7 февруари Междувременно стана ясно, че в още два областни града – Ямбол и Сливен – учениците от 5 до 12 клас ще се обучават онлайн до края на седмицата. Присъствено остава обучението за децата от първи до четвърти клас.

0

Учениците ще почиват пет дни преди втория срок

Общо пет ще бъдат неучебните дни в края на първия и в началото на втория срок. Един от тях е междусрочната ваканция. Учениците ще се върнат в клас на 7 февруари т.г. В зависимост от инструкциите на здравните власти вторият срок ще започне присъствено или от разстояние в електронна среда.

Всичко от образование

Здраве

0

Нов сайт в подкрепа на приобщаващото образование на децата със спина бифида и хидроцефалия

В рамките на Multi-IN ще бъде създаден комплект помощни материали, които отделните специалисти в училище и родителите да ползват, за да разберат по-добре нуждите на децата със спина бифида и хидроцефалия и да ги подкрепят по-най-добрия начин. Платформата ще съдържа ресурси за родители и специалисти.

0

Нови мерки за деца, пристигащи у нас от държави в червена зона

От 19 януари децата във възрастовата група 12-18 години, които пристигат в България от държава в червена зона по заболеваемост от коронавирусната инфекция, се допускат след представяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест.

0

Съвети от зъболекар за грижата за детските зъби

Хигиената на устата започва още в първите седмици след раждането, много преди да се появят първите зъбчета. Появата на първото зъбче става около 6-10 месец. С него се променя и хигиенният режим. В този период е добре да се използва малка силиконова четка – тип напръстник.

Всичко от здраве

Правосъдие

Всичко от правосъдие

За родители

0

Обучение “Играта – учене и забавление” за родители и специалисти организира Фондация “За нашите деца”

Целта на обучението е да повиши увереността и уменията на участниците да използват играта в ежедневното общуване с децата. Своя опит с родителите и експертите ще споделят психологът Катерина Ковачева и специалистът по темата за ролята на играта в детското развитие Вяра Панайотова.

0

Съвети от зъболекар за грижата за детските зъби

Хигиената на устата започва още в първите седмици след раждането, много преди да се появят първите зъбчета. Появата на първото зъбче става около 6-10 месец. С него се променя и хигиенният режим. В този период е добре да се използва малка силиконова четка – тип напръстник.

0

Помощ, детето ми е нарцисист

Как да реагираме като родители? Нарцистичната личност няма стабилно самочувствие – а тъкмо обратното. Вместо да сравняват постиженията на своите деца с тези на чуждите, родителите е добре да правят подобни паралели с предишното развитие на детето – например: „Виж, как миналата година още не си успявал да се справиш с това, а сега вече можеш!“.

Всичко от За родители

Къща на децата

Бележник

Награди Златна ябълка

Училището като център в общността

Детско и младежко участие

Знаеш ли?

Проекти и кампании