Дари за по-добро бъдеще на децата в България!

Дари сега
лв.
 
Personal Info

Абонамент за новини
iCard

Дарявай бързо и сигурно с iCard

Как работи: Ще бъдете пренасочени към сайта на iCard за плащане с банкова карта. Всяко дарение се извършва чрез системата на iCard и е 100% защитено. След успешна трансакция, ще бъдете насочени обратно към тази страница и Вашата разписка. НМД не разполага и не съхранява информация за банковите карти. НМД съхранява и обработва личните данни съгласно Закона за защита на личните данни.

Terms

Обща стойност: 35,00 лв. eжемесечно

Дарителска сметка

IBAN: BG23UNCR70001521150552
Уникредит Булбанк АД

Изпрати DMS DETE на 17777 и дари 2 лв. към НМД. ДДС и такси не се дължат за абонатите на всички мобилни оператори.

Oбявяваме кампания за набиране на средства за децата, чиито домове са засегнати от големия пожар в с. Воден, общ. Болярово. Всички дарения на НМД в рамките на един месец от старта на кампанията ще бъдат насочени към пострадалите деца и техните семейства.

Дари сега! Помогни на дете, което няма да заспи в собственото си легло!

* Към момента имаме информация за 2 деца, останали без дом, но очакваме в идните дни още сигнали за бедстващи деца и семейства, както и за такива от други засегнати от пожарите райони.

Предизвикателства пред децата в България

 • Всяко пето дете не посещава детска градина, а всяко шесто – не ходи на училище.
 • Около 10, 5% от учениците отпадат от училище всяка година. Към ноември 2022 г. над 54 000 деца и ученици са отпаднали от образователната система в България.
 • Около 10 000 деца с увреждания и специални потребности са извън училище
 • 53% от 15-годишните ученици в България са функционално неграмотни.
 • Всяко трето детев България е жертва на насилие в училище.

Инвестицията в знанието е инвестиция в успеха и по-доброто бъдеще на България. Нашата дългосрочна цел е да осигурим достъп до качествено и приобщаващо образование за всяко дете в България.

Дари сега

Как заедно помагаме на децата и семействата в България

Национална мрежа за децата (НМД) е най-голямото обединение на граждански организации и специалисти, работещи заедно за по-добри закони и политики за децата и техните семейства в България. Повече от 15 години НМД създава мост между гражданския сектор и държавните институции, като допринася за по-добър живот на децата и семействата у нас.

Чрез мрежата си от близо 10 000 специалисти НМД помага на 150 000 деца и 20 000 семейства всяка година.

Ние работим за постигане на ключови промени в българското образование. С редовната подкрепа на дарителите продължаваме да се борим за осигуряване на:

 • достъп до качествено образование за всяко дете в страната, включително до образование и грижи в ранна детска възраст и услуги по ранно детско развитие;
 • подобряване в училищната среда – приобщаваща и толерантна класна стая;
 • безопасна учебна среда и адекватна превенция и реакция на насилие;
 • продължаваща квалификация на педагозите;
 • въвеждане на компетентностен модел при подбора, обучението и атестирането на директори и учители;
 • обучени психолози и педагогически съветници, които да осигуряват подкрепа на деца, родители и учители, на място, веднага при възникването на проблем;
 • ранна интервенция при затруднения в развитието и допълнителна подкрепа за деца със специални образователни потребности;
 • промяна в учебната програма и развитие на социално-емоционални умения у децата, дигитално медийна грамотност и здравно образование;
 • устойчиво държавно финансиране на Центъра за безопасен интернет;
 • едносменен режим във всички училища и още много.

Помогни всяко дете в България да ходи на училище и да развие потенциала си! Присъедини се към семейството на месечните ни дарители и стани „Приятел на детето“!

Дари сега